Vi använder cookies för att du ska kunna använda denna tjänst samt för att utvärdera, följa upp och förbättra vår hemsida. Vi delar med oss av viss information till Google och Microsoft för uppföljning av annonskampanjer och för att mäta besökarantalet. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.
OK!
Mina val

Tips när du skaffar privatlån

Vad kan man tillföra vid samtal med bank för att få bättre villkor

Före du talar med banken, ha kontroll exakt på hur din ekonomi ser ut, vilka besparingar och tillgångar du har. Banken bedömer dig bättre om du har koll på din ekonomi, du verkar mer seriös och mindre osannolik att inte kunna betala tillbaks lånet.

Ju mer säkerhet det är för banken, desto lägre ränta kan man ofta få, exempelvis kan man ha borgensmän som garanterar att betalning kommer ske vilket ofta leder till att villkoren blir bättre.

Jämför lånekostnader

Ibland kan man spara tusenlappar på att betala av ett lån tidigare om villkoren på annan bank är bättre. Kontrollera vad det kostar att lösa in det dyra lånet tidigare mot vad du kan vinna på att ta ett billigare lån.

Räntan på kontokortskrediten är ofta väldigt hög

Många använder krediten på kontokortet löpande, vilket är ett dyrt sätt att låna pengar på. Checka villkoren för annat billigare lån för att få bort den dyra krediten hos kortleverantören.

Hur kan du få bättre villkor?

Om du kan få borgensmän som garanterar att du betalar finns ofta möjlighet till bättre villkor.

Det kostar extra att betala av lånet tidigare!

Det kan hända att du får bättre villkor på annan bank och då kan det vara bra att veta om det kostar extra att lösa lånet vid ett tidigare tillfälle.

Kontrollera räntenivån på din kontokortskredit!

Utnyttjar du ständigt krediten på ditt kontokort kan det vara idé att se om ett annat lån kan vara billigare.