Vi använder cookies för att du ska kunna använda denna tjänst samt för att utvärdera, följa upp och förbättra vår hemsida. Vi delar med oss av viss information till Google och Microsoft för uppföljning av annonskampanjer och för att mäta besökarantalet. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.
OK!
Mina val

Tips när du skaffar bredband

När man skall välja bredbandstjänst, vad skall man tänka på först?

Det finns flera typer av fast bredband, även inom mobilt bredband finns flera olika tekniker som ger många möjligheter. Nedan är några frågor man kan ställa före man väljer för att försöka finna alternativ som passar in.


  • Hur stor nedladdningshastighet behövs? Vilken typ av tjänster skall användas med hjälp av bredbandet?  • Skall bredbandet användas av en person eller flera i hushållet?  • Behöver bredbandet vara mobilt så att det går att flytta exempelvis till sommarstället?Därefter gäller det att hitta en bra prisjämförelse som visar alla alternativ. På Prisfaktas sida för bredband listas alla alternativen på din postort. För mobilt bredband, gå till mobiltbredband.prisfakta.se

Hur ser man hastigheten på sitt bredband?

En bra tjänst för att se vilken hastighet man har i verkligheten är att gå in på https://www.bredbandskollen.se. Där kan man snabbt och enkelt testa hastigheten på sitt fasta och mobila bredband.